A.L. Snijders op De Geest moet Waaien

Festival voor het gesproken woord De geest moet waaien zorgt voor een frisse wind door Arnhem tijdens haar derde editie! Grote namen als Tommy Wieringa, Tom Lanoye, Nico Dijkshoorn, A.L. Snijders, Maxim Hartman, Wilfried de Jong, Vjeze Fur en P.F. Thomése staan op het festival naast een keur aan jonge artiesten. Zij brengen in unieke samenstellingen en diverse programma’s een ode aan het gesproken woord.

Bestsellerauteur Tommy Wieringa en zeer-korte-verhalenschrijver A.L. Snijders gaan op 1 juni met elkaar in gesprek over reizen en thuisblijven, in Theater aan de Rijn.

Ze bewonderen elkaar als schrijver, hebben allebei een voorliefde voor het platteland en zijn beiden gezegend met een opvallend bronzen stem. Bestsellerauteur Tommy Wieringa leerde de man van het zeer korte verhaal, A.L. Snijders, kennen op de middelbare school. Wieringa’s docent was bevriend met Snijders en reed tachtig kilometer om Het Parool, waar Snijders’ eerste stukken in verschenen, te kopen. Later werden deze eerste gepubliceerde teksten gebundeld en schreef Wieringa het voorwoord voor ‘de meester van het éénharig penseel’.

A.L. Snijders is een geboren Amsterdammer, maar woont en schrijft al jaren in de Achterhoek. Hij won de Constantijn Huygensprijs voor zijn oeuvre. Tommy Wieringa komt uit Twente, woonde in zijn jeugd een tijd lang op de Antillen en is nu neergestreken in Noord-Holland. Hij is een van de meest toonaangevende Nederlandse schrijvers van dit moment, dankzij de romans Joe Speedboot en Caesarion.

De geest zal waaien tijdens deze bijzondere ontmoeting tussen twee begeesterde, eigenzinnige schrijvers. Onder leiding van Isolde Hallensleben (De Jakhalzen, Cultura) gaan zij in gesprek over stad en platteland, over reizen en thuisblijven en natuurlijk: over literatuur. A.L. Snijders: “Ik verheug me op het dansje dat Tommy en ik gaan maken”.

Locatie: Theater a/d Rijn, Rijnstraat 42, Arnhem
Zaal open 20.00 uur | Aanvang 20.30 uur
Entree € 10 / € 7,50 (student, CJP, biebpas)

DE GEEST MOET WAAIEN 2012: 1 t/m 3 JUNI IN ARNHEM

Meer informatie: http://www.degeestmoetwaaien.nl