Marjolijn van Heemstra wint Jo Peters PoëziePrijs

Marjolijn van Heemstra is onderscheiden met de Jo Peters PoëziePrijs. Ze krijgt de prijs onder meer voor haar bundel Als Mozes had doorgevraagd.

De Jo Peters PoëziePrijs, vernoemd naar de in 2001 overleden uitgever van de kleine maar gezaghebbende uitgeverij Herik, is een tweejaarlijkse prijs voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. De prijs is bedoeld ter stimulering van dichters met een jong oeuvre. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 4000 en een publicatie van 8 á 10 gedichten welke in 2012 worden uitgegeven in een bibliofiele bundel.

Eerdere winnaars van de Jo Peters Poëzieprijs zijn: Ester Naomi Perquin voor Namens de Ander (2010), Edwin Fagel voor Uw afwezigheid (2008), Jan-Willem Anker voor Inzinkingen (2006), Hagar Peeters voor Koffers zeelucht (2004), Alfred Schaffer voor Zijn opkomst in voorstad (2002).

Ook dit jaar had de jury, bestaande uit Tsead Bruinja, Marja Pruis, Wim van der Tol en Marjoleine de Vos, de moeilijke opdracht om 4 genomineerden te selecteren uit een zestigtal bundels die in de afgelopen twee jaar verschenen. De keuze viel op:

Marjolijn van Heemstra met Als Mozes had doorgevraagd (Thomas Rap)
Sasja Janssen met Wie wij schuilen (Querido)
Lieke Marsman met Wat ik mijzelf graag voorhoud (van Oorschot)
Maarten Moll met Lichaam (Contact)