Home

...

Column

 • Leercurve

  Leercurve

  'Oefenen, oefenen, oefenen,' prentte de gitaarleraar van Thomas Rap-redacteur Erik de Bruin hem als kleine jongen in. Vergeefs. In hem school geen Lennon of McCartney, geen Kurt Cobain. Om over een chirurg nog maar te zwijgen.

Nieuws

 • <em>Alstublieft, mevrouw!</em> in <em>EenVandaag</em>

  Alstublieft, mevrouw! in EenVandaag

  Nog niet zo lang geleden hadden veel huishoudens in Nederland een dienstmeisje. De meisjes woonden in, en stonden dus dag en nacht paraat. Meestal bleef het niet bij huishoudelijke taken alleen: niet zelden nam ‘het dienstje’ ook de opvoeding van de kinderen voor haar rekening. Journaliste Tialda Hoogeveen sprak met zeven voormalige dienstmeiden. Dames op leeftijd, van wie enkele ouder dan negentig jaar, vertrouwden haar hun verhaal toe: waaruit het werk bestond, tegen welke problemen ze aanliepen, hoe de verhoudingen lagen en hoe die gaandeweg begonnen te verschuiven

 • Kijken in de ziel LIVE

  Kijken in de ziel LIVE

  Ter gelegenheid van de boekpresentatie van Kijken in de ziel - Topondernemers (gebaseerd op de gelijknamige televisieserie) zal interviewer Coen Verbraak een aantal van Nederlands grootste, beste en meest uitgekiende zakenmensen live het vuur aan de schenen leggen.

 • Arnold van de Laar te gast bij De Kennis van Nu

  Arnold van de Laar te gast bij De Kennis van Nu

  Op 26 oktober zal Arnold van de Laar te gast zijn bij De Kennis van Nu op Radio 1. Hij zal hier spreken over zijn onlangs verschenen boek Onder het mes.