Home

...

Column

 • Eenzame planeet

  Eenzame planeet

  Rap-hoofdredacteur Arend Hosman over Bob den Uyl, 'armchair travellers' en twee onverschrokken avonturiers.

Nieuws

 • De Grote Teun van de Keuken Show: Puur en eerlijk

  De Grote Teun van de Keuken Show: Puur en eerlijk

  Ter ere van het verschijnen van zijn boek Puur en Eerlijk houdt Teun van de Keuken een journalistiek culinaire talkshow in Paradiso. Samen met vooraanstaande gasten uit de wereld van voedsel, kunst en journalistiek zal Teun de zin en onzin van het puur en eerlijke bestaan ontleden. Met zang en dans, scherpe vragen en hier en daar een relativerend grapje. En er wordt gekookt, speciaal voor u!

 • Voorpublicatie De derde persoon

  Een student die vanuit zijn kamer de bezoekers van een massagesalon bekijkt, een verliefde twintiger op bezoek bij een wildvreemde internetkennis, een zoon in vertwijfeling bij zijn vader – allen dromen van oprecht menselijk contact, maar stuiten op praktische bezwaren. Thomas Heerma van Voss gunt ons in De derde persoon een blik in de gehavende levens van zijn personages. Ze staan aan de zijlijn en zijn zich daar op een vaak pijnlijk geestige manier ook van bewust. In deze verhalenbundel worden grote onderwerpen met een zekere lichtheid aangesneden.

 • Dit was Veronica

  Dit was Veronica

  31 augustus 2014 is het precies 40 jaar geleden dat Nederlands’ populairste zeezender Veronica gedwongen werd te stoppen. Eerder waren de Engelse zeezenders al uit de lucht gehaald en na het verdrag van Straatsburg dus ook de Nederlandse als zodanig benoemde ‘piraten boten’. Een grote groep (jonge) luisteraars ging voor Veronica op de barricade.