Home

Column

 • Eenzame planeet

  Eenzame planeet

  Rap-hoofdredacteur Arend Hosman over Bob den Uyl, 'armchair travellers' en twee onverschrokken avonturiers.

Nieuws

 • Dit was Veronica

  Dit was Veronica

  31 augustus 2014 is het precies 40 jaar geleden dat Nederlands’ populairste zeezender Veronica gedwongen werd te stoppen. Eerder waren de Engelse zeezenders al uit de lucht gehaald en na het verdrag van Straatsburg dus ook de Nederlandse als zodanig benoemde ‘piraten boten’. Een grote groep (jonge) luisteraars ging voor Veronica op de barricade.

 • Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Ook dit jaar zijn er schrijvers van Thomas Rap aanwezig op de Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen. Onder de naam Uitmarkt Boeken zullen zij voorlezen, geïnterviewd worden en hun boeken signeren. Uitmarkt Boeken wordt gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 augustus op het Museumplein, aan de zijde van het Rijksmuseum.

 • Trailer <em>De derde persoon</em> - Thomas Heerma van Voss

  Trailer De derde persoon - Thomas Heerma van Voss

  Een student die vanuit zijn kamer de bezoekers van een massagesalon bekijkt, een verliefde twintiger op bezoek bij een wildvreemde internetkennis, een zoon in vertwijfeling bij zijn vader – allen dromen van oprecht menselijk contact, maar stuiten op praktische bezwaren. Thomas Heerma van Voss gunt ons in De derde persoon een blik in de gehavende levens van zijn personages. Ze staan aan de zijlijn en zijn zich daar op een vaak pijnlijk geestige manier ook van bewust. In deze verhalenbundel worden grote onderwerpen met een zekere lichtheid aangesneden. Heerma van Voss schreef met De derde persoon een opmerkelijk volwassen bundel, een proeve van een veelzijdig talent.