Home

...

Column

 • Voetstuk voor een leraar

  Voetstuk voor een leraar

  Op 8 oktober vieren wij 'De dag van de leraar'. Rap-hoofdredacteur Arend Hosman ging op zoek naar zijn favoriete docent.

Nieuws

 • De Wadden op shortlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden maakt kans op de tweede Jan Wolkers Prijs. De initiatiefnemers van de prijs, Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereld Natuur Fonds hebben dat laten weten.

 • De Grote Teun van de Keuken Show: Puur en eerlijk

  De Grote Teun van de Keuken Show: Puur en eerlijk

  Ter ere van het verschijnen van zijn boek Puur en Eerlijk houdt Teun van de Keuken een journalistiek culinaire talkshow in Paradiso. Samen met vooraanstaande gasten uit de wereld van voedsel, kunst en journalistiek zal Teun de zin en onzin van het puur en eerlijke bestaan ontleden. Met zang en dans, scherpe vragen en hier en daar een relativerend grapje. En er wordt gekookt, speciaal voor u!

 • Voorpublicatie De derde persoon

  Een student die vanuit zijn kamer de bezoekers van een massagesalon bekijkt, een verliefde twintiger op bezoek bij een wildvreemde internetkennis, een zoon in vertwijfeling bij zijn vader – allen dromen van oprecht menselijk contact, maar stuiten op praktische bezwaren. Thomas Heerma van Voss gunt ons in De derde persoon een blik in de gehavende levens van zijn personages. Ze staan aan de zijlijn en zijn zich daar op een vaak pijnlijk geestige manier ook van bewust. In deze verhalenbundel worden grote onderwerpen met een zekere lichtheid aangesneden.