Home

Column

 • De Brazilianen

  De Brazilianen

  De WK in Brazilië is bijna voorbij. Tijd voor een terugblik. 'Wat heeft het toernooi ons gebracht? Wat blijft hangen in het collectieve geheugen?'

Nieuws

 • Voorpublicatie Als het licht wordt - Franka Potente

  De Duitse actrice Franka Potente verwierf wereldwijde bekendheid door haar hoofdrollen in films als Lola rennt en The Bourne Identity. Met haar verhalenbundel Zehn oogstte ze veel lof van de literaire kritiek. Dit najaar verschijnt haar eerste roman, Als het licht wordt. Franka Potente sleept je mee in de bedwelmende Californische zomerhitte om je vervolgens niet meer los te laten.

 • HumorTV meets... Johan Goossens

  In Wie heeft er wél een boek bij zich? heeft Johan Goossens zijn ervaringen in de klas, waarover hij eerder schreef in zijn veelgelezen column in Het Parool, gebundeld. Het is een openhartig, geestig en ontroerend verslag van een jonge leraar die zich begeeft in het hart van de storm: voor de klas op een ROC in de Randstad. Bekijk hier het item van HumorTV.

 • <em>De Wadden</em> op longlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden op longlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden van Mathijs Deen staat op de longlist van de Jan Wolkers Prijs. Op zondag 19 oktober wordt winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels.