Nieuws

 • <em>FIFA-imperium</em> leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter

  FIFA-imperium leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter

  FIFA-imperium, het boek van onderzoeksjournalist Andrew Jennings, leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter. Het onderzoek naar de duistere praktijken bij de FIFA is het directe resultaat van het werk van de Engelse onderzoeksjournalist Andrew Jennings die vijftien jaar lang onderzoek deed naar de voetbalorganisatie en drie jaar geleden vertrouwelijk materiaal aan de FBI overhandigde. Zijn complete verslag doet hij in het boek FIFA-imperium dat deze week is verschenen bij Uitgeverij Thomas Rap.

 • Boekpresentatie <em>Dat hoor je mij niet zeggen!</em>

  Boekpresentatie Dat hoor je mij niet zeggen!

  Uitgeverij Thomas Rap en Boekhandel Kooyker nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Dat hoor je mij niet zeggen! van Wouter van Wingerden & Pepijn Hendriks op woensdag 30 september in Leiden.

 • Geert Langendorff bij PAUW

  Sportjournalist Geert Langendorff trok naar Manchester. Hij beschrijft het leven van Louis van Gaal, zijn spelers en de fans vanuit het perspectief van een stad waarin bijna alles om één ding draait: voetbal.

 • Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Ook dit jaar zijn er schrijvers van Thomas Rap aanwezig op de Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen. Wim Daniëls en Jaap Toorenaar zullen op zondag 30 augustus in De Balie praten over taal.

Gitta Veraart in Schepper & Co

Get Microsoft Silverlight

Alstublieft, mevrouw! in EenVandaag

sitestat

Herman Finkers in Tijd voor Max

Teun van de Keuken in RTL Late Night

Johan Goossens bij Pauw

Sven - Johan Boef

sitestat

 • TED Talk Yuval Noah Harari

  Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? De geschiedenis van de mensheid blijft fascinerend. Bekijk hier de TED Talk van Yuval Noah Harari, auteur van de bestseller Sapiens.

 • Boekpresentatie Blits! in Eindhoven

  Uitgeverij Thomas Rap en Boekhandel Van Piere nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Blits! De taal van de jaren zestig van Wim Daniëls.

 • Bert Natter genomineerd voor ECI Literatuurprijs

  Bert Natter genomineerd voor ECI Literatuurprijs

  Remington van Bert Natter is genomineerd voor de ECI Literatuurprijs.

 • Leesfragment: <em>De andere familie Klein</em>

  Leesfragment: De andere familie Klein

  De andere familie Klein is een beklemmende roman over een gezin waarin de dreiging niet van buitenaf komt, maar van binnenuit, en over een meisje dat alles aangrijpt om zich daarvan los te maken. Lees hier alvast een fragment.

 • Boekpresentatie <em>Mijn moeder zei altijd</em>

  Boekpresentatie Mijn moeder zei altijd

  Uitgeverij Thomas Rap, Boekhandel Donner en Onze Taal nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Mijn moeder zei altijd… van Jaap Toorenaar op zaterdag 11 april in Boekhandel Donner in Rotterdam.

 • Alpe d'Huez in Haarlem

  Alpe d'Huez in Haarlem

  Uitgeverij Thomas Rap en De Vries Boeken nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van De weg omhoog (naar Alpe d’Huez). Met medewerking van: Mart Smeets, Steven Rooks, Peter Winnen en VVD-fractieleider en wielerfanaat Halbe Zijlstra. Presentatie: Gio Lippens. De presentatie vindt plaats op vrijdag 24 april a.s. in Boekhandel H de Vries, Gedempte Oude Gracht 27 te Haarlem. Aanvang: 16.00 uur.

 • Thomas Heerma van Voss op Literatour

  Thomas Heerma van Voss is een van de deelnemende auteurs van Literatour. In deze ‘Boekenweek voor jongeren’ gaan diverse jonge schrijvers, waaronder Gideon Samson, Mano Bouzamour, Lydia Rood, Daan Heerma Van Voss, Ernest van der Kwast en Daniëlle Bakhuis, in maart op tournee langs verschillende middelbare scholen.

 • Boekpresentatie <em>Alles van elkaar</em> - Leon Verdonschot

  Boekpresentatie Alles van elkaar - Leon Verdonschot

  Rob Waumans en Ivo Victoria zullen samen met hun one-woman-showband Milena Haverkamp het boek presenteren middels een literaire talkshow in vliegende vaart, vol interviews, muziek en voordracht. Met special guests: Art Rooijakkers, Marco Roelofs, Alex Boogers en Denvis. Komt dat zien!

 • Iris Koppe schrijft biografie over Levchenko

  Uitgeverij Thomas Rap publiceert komend najaar Lev, een biografie over Evgeniy Levchenko van schrijfster Iris Koppe. Het levensverhaal van een voetbalprof die laveert tussen twee levens: tussen oost en west, tussen oorlog en vrede.

 • Vertaalrechten <em>Onder het mes</em> verkocht

  Vertaalrechten Onder het mes verkocht

  In Duitsland gaat Onder het mes. De beroemdste patiënten en operaties uit de geschiedenis van de chirurgie bij Droemer Knaur verschijnen. In een veiling legde Droemer Knaur het meest overtuigend bod neer en verzekerde zich zo van de vertaalrechten.

 • <em>De derde persoon</em> op longlist BNG Bank Literatuurprijs

  De derde persoon op longlist BNG Bank Literatuurprijs

  De verhalenbundel De derde persoon van Thomas Heerma van Voss is genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2014.

 • <em>Alstublieft, mevrouw!</em> in <em>EenVandaag</em>

  Alstublieft, mevrouw! in EenVandaag

  Nog niet zo lang geleden hadden veel huishoudens in Nederland een dienstmeisje. De meisjes woonden in, en stonden dus dag en nacht paraat. Meestal bleef het niet bij huishoudelijke taken alleen: niet zelden nam ‘het dienstje’ ook de opvoeding van de kinderen voor haar rekening. Journaliste Tialda Hoogeveen sprak met zeven voormalige dienstmeiden. Dames op leeftijd, van wie enkele ouder dan negentig jaar, vertrouwden haar hun verhaal toe: waaruit het werk bestond, tegen welke problemen ze aanliepen, hoe de verhoudingen lagen en hoe die gaandeweg begonnen te verschuiven

 • Kijken in de ziel LIVE

  Kijken in de ziel LIVE

  Ter gelegenheid van de boekpresentatie van Kijken in de ziel - Topondernemers (gebaseerd op de gelijknamige televisieserie) zal interviewer Coen Verbraak een aantal van Nederlands grootste, beste en meest uitgekiende zakenmensen live het vuur aan de schenen leggen.

 • Arnold van de Laar te gast bij De Kennis van Nu

  Arnold van de Laar te gast bij De Kennis van Nu

  Op 26 oktober zal Arnold van de Laar te gast zijn bij De Kennis van Nu op Radio 1. Hij zal hier spreken over zijn onlangs verschenen boek Onder het mes.

 • De Wadden op shortlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden maakt kans op de tweede Jan Wolkers Prijs. De initiatiefnemers van de prijs, Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereld Natuur Fonds hebben dat laten weten.