Nieuws

 • Presentatie <em>Mien</em> m.m.v. Marianne Vos en Keetie Hage

  Presentatie Mien m.m.v. Marianne Vos en Keetie Hage

  Uitgeverij Thomas Rap en Boekhandel Scheltema nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Mien van Mariska Tjoelker op donderdag 24 maart 2016.

 • Evgeniy Levchenko op Oekraïne-referendum Festival 2 april

  Evgeniy Levchenko op Oekraïne-referendum Festival 2 april

  Op zaterdag 2 april organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) een verkiezingsavond in Amsterdam die volledig in het teken zal staan van de campagne voor het referendum over het associatieverdrag dat de Europese Unie gesloten heeft met Oekraïne. Evgeniy Levchenko is een van de gasten en hij zal vertellen over de ontwikkelingen in zijn geboorteland.

 • Voorpublicatie <em>Mien</em>

  Voorpublicatie Mien

  Mien is het meeslepende verhaal van een eigenzinnige vrouw die de conventies aan haar laars lapte. Tegelijk vertelt het de verbijsterende geschiedenis van de vrouwensport in Nederland, waar het devies “al zijn het atleten, ’t blijven voor alles vrouwen”, tot ver in de jaren ’80 gold.

 • Santos Magazine wordt kwartaalblad

  Het nieuwe magazine Santos wordt vanaf komend voorjaar een kwartaalblad. Dankzij een run op het blad in de losse verkoop, tal van lyrische reacties én de steun van ‘supporters’ gaat uitgeverij Thomas Rap een vervolg geven aan het blad. Op 18 mei verschijnt nummer 2.

Gitta Veraart in Schepper & Co

Get Microsoft Silverlight

Alstublieft, mevrouw! in EenVandaag

sitestat

Herman Finkers in Tijd voor Max

Teun van de Keuken in RTL Late Night

Johan Goossens bij Pauw

Sven - Johan Boef

sitestat

 • Op de drempel van Coen Verbraak

  Coen Verbraak praat met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Hij doet dat in een speciaal tweeluik van de NTR-serie Kijken in de ziel, getiteld Op de drempel. Bij Thomas Rap verscheen het gelijknamige boek met de interviews. Bekijk hieronder de trailer.

 • Bij Deborah Campert thuis

  Bij Deborah Campert thuis

  Hoe je woont en werkt, zegt veel over wie je bent. Renate Kok gaat op bezoek bij bekende en minder bekende Noord-Hollanders en kijkt wat ze in huis hebben en wat dat zegt over hun persoonlijke leven. De uitzending met Deborah Campert is hier terug te luisteren.

 • Trailer <em>De pinguïnlessen</em>

  Trailer De pinguïnlessen

  De pinguïnlessen is het waargebeurde en hartverwarmende verhaal over een uitzonderlijke vriendschap tussen een mens en een dier. Bekijk hier de trailer.

 • SANTOS Magazine

  Op woensdag 18 november verschijnt het nieuwe voetbaltijdschrift SANTOS. Met hulp van bladenmaakster Manon Colson verzamelden de sportjournalisten Bart Vlietstra (onder meer de Volkskrant) en Sjoerd Mossou (AD) een veelzijdig, solide team om zich heen. Onder anderen Jan Mulder, Arno Kantelberg, Wilfried de Jong, Menno Pot, Erik Dijkstra en Frank Evenblij, alsook Thomas Heerma van Voss, Frank Heinen, Arthur van den Boogaard, Jaap Visser én Klaas Jan Huntelaar werken mee aan SANTOS.

 • Rap-auteurs op het Lezersfeest

  Zaterdag 14 november 2015 vindt in de Openbare Bibliotheek van Rotterdam weer het jaarlijkse Lezersfeest plaats. De Bezige Bij is aldaar aanwezig met een eigen podium, waar we vele auteurs van De Bezige Bij, Thomas Rap, Cargo en VIO Boeken zullen ontvangen voor een interview of voordracht. Daarnaast treden er nog enkele auteurs van de uitgeverij op bij andere podia van het Lezersfeest.

 • Trailer <em>Waar komt hagelslag vandaan?</em>

  Trailer Waar komt hagelslag vandaan?

  Wat heeft ijsbergsla met ijsbergen te maken? Liepen er ooit ezels over een ezelsbruggetje? Waarom worden politieke partijen ‘rechts’ of ‘links’ genoemd? Is dat ‘links’ trouwens verwant aan ‘slinks’? En waar komt eigenlijk ‘de hamvraag’ vandaan? Vroeg of laat komt er een moment dat je je zoiets afvraagt. Voor zulke momenten is er dit heldere, geestige en zeer informatieve boekje. Hiermee krijgt u snel een onderhoudend antwoord op de vraag ‘Waar komt hagelslag vandaan?’, en nog 99 andere prikkelende vragen over woorden.

 • Trailer <em>LEV</em> - Iris Koppe

  Trailer LEV - Iris Koppe

  Evgeniy Levchenko (1978) groeit op in een liefdevol gezin in Oekraïne, als zoon van een Russische vader en een Oekraïense moeder. Terwijl de Sovjet-Unie op instorten staat en het dagelijks leven wordt beheerst door armoede en geweld, is Lev vastberaden: hij wil voetballer worden. Zijn droom gaat in vervulling als hij een contract tekent bij het grote CSKA Moskou. Als jong talent komt hij daarna terecht bij Vitesse, voor het eerst in West-Europa is de cultuurschok groot. Lev speelt voor diverse clubs in de eredivisie en komt verschillende keren uit voor het Oekraïense nationaal elftal. Terwijl hij zich in Nederland steeds meer thuis voelt, verliefd wordt en te maken krijgt met de glamour van het leven van een voetbalprof, breekt in zijn geboorteland de oorlog uit.
  LEV is het fascinerende levensverhaal van een jongen vol wilskracht die zijn weg moet vinden in een wereld van uitersten.

 • <em>FIFA-imperium</em> leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter

  FIFA-imperium leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter

  FIFA-imperium, het boek van onderzoeksjournalist Andrew Jennings, leidt tot officiële aanklacht tegen Sepp Blatter. Het onderzoek naar de duistere praktijken bij de FIFA is het directe resultaat van het werk van de Engelse onderzoeksjournalist Andrew Jennings die vijftien jaar lang onderzoek deed naar de voetbalorganisatie en drie jaar geleden vertrouwelijk materiaal aan de FBI overhandigde. Zijn complete verslag doet hij in het boek FIFA-imperium dat deze week is verschenen bij Uitgeverij Thomas Rap.

 • Boekpresentatie <em>Dat hoor je mij niet zeggen!</em>

  Boekpresentatie Dat hoor je mij niet zeggen!

  Uitgeverij Thomas Rap en Boekhandel Kooyker nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Dat hoor je mij niet zeggen! van Wouter van Wingerden & Pepijn Hendriks op woensdag 30 september in Leiden.

 • Geert Langendorff bij PAUW

  Sportjournalist Geert Langendorff trok naar Manchester. Hij beschrijft het leven van Louis van Gaal, zijn spelers en de fans vanuit het perspectief van een stad waarin bijna alles om één ding draait: voetbal.

 • Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Rap-auteurs op de Uitmarkt

  Ook dit jaar zijn er schrijvers van Thomas Rap aanwezig op de Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen. Wim Daniëls en Jaap Toorenaar zullen op zondag 30 augustus in De Balie praten over taal.

 • TED Talk Yuval Noah Harari

  Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? De geschiedenis van de mensheid blijft fascinerend. Bekijk hier de TED Talk van Yuval Noah Harari, auteur van de bestseller Sapiens.

 • Boekpresentatie Blits! in Eindhoven

  Uitgeverij Thomas Rap en Boekhandel Van Piere nodigen u met veel plezier uit voor de presentatie van Blits! De taal van de jaren zestig van Wim Daniëls.

 • Bert Natter genomineerd voor ECI Literatuurprijs

  Bert Natter genomineerd voor ECI Literatuurprijs

  Remington van Bert Natter is genomineerd voor de ECI Literatuurprijs.

 • Leesfragment: <em>De andere familie Klein</em>

  Leesfragment: De andere familie Klein

  De andere familie Klein is een beklemmende roman over een gezin waarin de dreiging niet van buitenaf komt, maar van binnenuit, en over een meisje dat alles aangrijpt om zich daarvan los te maken. Lees hier alvast een fragment.