Nieuws

 • Trailer <em>De derde persoon</em> - Thomas Heerma van Voss

  Trailer De derde persoon - Thomas Heerma van Voss

  Een student die vanuit zijn kamer de bezoekers van een massagesalon bekijkt, een verliefde twintiger op bezoek bij een wildvreemde internetkennis, een zoon in vertwijfeling bij zijn vader – allen dromen van oprecht menselijk contact, maar stuiten op praktische bezwaren. Thomas Heerma van Voss gunt ons in De derde persoon een blik in de gehavende levens van zijn personages. Ze staan aan de zijlijn en zijn zich daar op een vaak pijnlijk geestige manier ook van bewust. In deze verhalenbundel worden grote onderwerpen met een zekere lichtheid aangesneden. Heerma van Voss schreef met De derde persoon een opmerkelijk volwassen bundel, een proeve van een veelzijdig talent.

 • Voorpublicatie Als het licht wordt - Franka Potente

  De Duitse actrice Franka Potente verwierf wereldwijde bekendheid door haar hoofdrollen in films als Lola rennt en The Bourne Identity. Met haar verhalenbundel Zehn oogstte ze veel lof van de literaire kritiek. Dit najaar verschijnt haar eerste roman, Als het licht wordt. Franka Potente sleept je mee in de bedwelmende Californische zomerhitte om je vervolgens niet meer los te laten.

 • HumorTV meets... Johan Goossens

  In Wie heeft er wél een boek bij zich? heeft Johan Goossens zijn ervaringen in de klas, waarover hij eerder schreef in zijn veelgelezen column in Het Parool, gebundeld. Het is een openhartig, geestig en ontroerend verslag van een jonge leraar die zich begeeft in het hart van de storm: voor de klas op een ROC in de Randstad. Bekijk hier het item van HumorTV.

 • <em>De Wadden</em> op longlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden op longlist Jan Wolkers Prijs

  De Wadden van Mathijs Deen staat op de longlist van de Jan Wolkers Prijs. Op zondag 19 oktober wordt winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels.

Sven - Johan Boef

sitestat

 • Brochure najaar 2014

  Met trots presenteren we onze nieuwe brochure met de boeken die in de zomer van 2014 zullen verschijnen. Bekijk de brochure online!

 • Daan Dekker in het RTL Nieuws

  Brazilianen in een oranje shirtje. Verslaggever Pim Sedee van het RTL Nieuws komt ze bij het WK voetbal regelmatig tegen. Want de Brazilianen zijn fan van onze jongens. En ze zijn er ook een beetje bang voor. Hoe zit het nu precies? Hij vroeg het aan Daan Dekker, de auteiur van De Brazilianen.

 • Vertaalrechten <em>Het beest in ons</em> verkocht aan Kiepenheuer & Witsch

  Vertaalrechten Het beest in ons verkocht aan Kiepenheuer & Witsch

  Uitgeverij Thomas Rap heeft de Duitse vertaalrechten van Het beest in ons. Liefdeslessen uit het dierenrijk van Dagmar van der Neut na een verhitte veiling verkocht aan de prestigieuze uitgeverij Kiepenheuer & Witsch in Keulen. Het beest in ons wordt hun belangrijkste non-fictietitel voor de herfst van 2015.

 • Lees gratis mee tijdens het WK

  Lees gratis mee tijdens het WK

  Van 12 juni tot 13 juli barst het WK voetbal in Brazilië los. Om dit te vieren heeft Thomas Rap een selectie gemaakt van de beste voetbalboeken om te lezen tijdens het WK, en deze gebundeld in het gratis e-book Futebol!.

 • Tom Egbers bij De Wereld Draait Door

  Tom Egbers vertelde bij De Wereld Draait Door over Tien helden en een hond. Bekijk het item hier terug.

 • Stem op het sportboek van het jaar!

  Stem op het sportboek van het jaar!

  Vier boeken van uitgeverij Thomas Rap zijn genomineerd voor Sportboek van het jaar. U kunt nu uw stem uitbrengen.

 • Week van het sportboek

  Week van het sportboek

  Van zaterdag 19 april tot en met zaterdag 26 april is De Week van het Sportboek. Deze campagne valt samen met de Nationale Sportweek van partner NOC*NSF. De aftrap is 18 april in Roermond.

 • Voetbalboekenavond bij Scheltema

  Boekhandel Scheltema in Amsterdam organiseert op 24 april een voetbalboekenavond met onder andere Auke Kok. Het is onderdeel van de week van het sportboek, die plaatsvindt van 19 tot en met 26 april.

 • Boekpresentatie <em>Eik bes leuk</em>

  Boekpresentatie Eik bes leuk

  Uitgeverij Thomas Rap en NRC nodigen u met veel plezier uit voor de Taalavond met Jan Kuitenbrouwer, Ewoud Sanders en Wim Daniëls, en de boekpresentatie van Eik bes leuk, de nieuwe bundel van Jan Kuitenbrouwer.

 • Brochure zomer 2014

  Met trots presenteren we onze nieuwe brochure met de boeken die in de zomer van 2014 zullen verschijnen.

 • Nieuwsuur over De leugens van Lance

  De leugens van Lance is een meesterlijke reconstructie van de ondergang van een wielerheld, het definitieve boek over Lance Armstrong, en een sportboek dat leest als een thriller. Nieuwsuur sprak Juliet Macur in New York. Bekijk hier de uitzending terug.

 • Voorpublicatie: <em>De leugens van Lance</em> - Juliet macur

  Voorpublicatie: De leugens van Lance - Juliet macur

  Journalist Juliet Macur beschrijft hoe Lance Armstrong jarenlang iedereen wist te misleiden, met de welwillende hulp van trainers, artsen en sportofficials. De leugens van Lance is een meesterlijke reconstructie van de ondergang van een wielerheld, het definitieve boek over Lance Armstrong, en een sportboek dat leest als een thriller.

 • Voorpublicatie: <em>Buitenspel</em> - Marco Marsullo

  Voorpublicatie: Buitenspel - Marco Marsullo

  Vanni Cascione is een mislukte trainer. Hij staat vooral bekend om zijn indrukwekkende lijst met nederlagen, en dus zit hij weer eens zonder werk. Totdat hij op een zomerse dag wordt gebeld door een mysterieuze man. Lucio Magia, directeur van de zieltogende voetbalclub Atletico Minaccia, vraagt hem om van zijn elftal een topteam te maken. Helaas blijkt zijn weg naar de top geplaveid met hindernissen... Buitenspel is een hartverwarmende, tragikomische roman over de Italiaanse voetbalwereld.

 • Het onthullende portret van Sven Kramer

  Het onthullende portret van Sven Kramer

  Journalist en schaatsexpert Johan Boef verdiept zich in dit boek in het mysterie Sven Kramer. Aan de hand van gesprekken met zijn leraren, coaches, vrienden en concurrenten gaat hij in Sven op zoek naar het geheim van Kramers onoverwinnelijkheid. Het resultaat is een onthullend portret van Nederlands grootste levende sporticoon.

 • Kaweh Modiri op Amsterdamse podia

  Kaweh Modiri staat geprogrammeerd op Troost, de literaire maandagavonden bij Mediamatic, en Shut Up & Write bij Books & Bubbles.

 • <em>De Allestafel</em> nu ook als e-book verkrijgbaar

  De Allestafel nu ook als e-book verkrijgbaar

  De Allestafel als e-book verkrijgbaar Ruim vier jaar na verschijning is eindelijk het e-book verkrijgbaar van De Allestafel, het debuut van Thomas Heerma van Voss.