De puberdagboeken

De puberdagboeken

De puberteit is een periode van grote onzekerheid. Over je plek in de groep, over je alsmaar groeiende lichaam, over die verwarrende seksuele gevoelens. Waar jongeren van nu hun onzekerheden ongeremd delen op social media, hielden pubers voorheen hun persoonlijke verhalen diep verborgen. In dagboeken. Monica Soeting en Nina Wijsbek lazen de talloze dagboeken die zijn samengebracht in de collectie van het Nederlands Dagboekarchief. Ze selecteerden de mooiste stukken van tieners van vroeger en nu, die schrijven over school, ouders, vrienden en vriendinnen, seks en toekomstverwachtingen. Openhartig, ontroerend, soms hilarisch en vooral heel erg herkenbaar. Rob van Essen schreef het voorwoord.

Uit het dagboek van Ria:

26 november 1961
Ik heb iets grappigs ontdekt. Altijd voor ik ga slapen droom ik, terwijl ik wakker ben, over hoe ik een leuke jongen ontmoet, ik val b.v. flauw op de O.D. en een mieterse stud vindt me en laat me weer bijkomen, of ik ben in de Doelen en die vliegt in de fik en ik word gered enz. En altijd is iedereen weg van me. Ik droom b.v. dat ik weer dansles heb en dat iedereen wég van me is, en als ik de zaal binnenkom wordt iedereen stil omdat ik zo knap ben enz. Jammer alleen dat het niet waar is, maar als ik het droom ben ik er zo in dat het net echt lijkt.

vanaf
€ 9,99
Aantal pagina's
192
Uitvoering
Paperback
Nur
320

Over de auteur

De puberdagboeken

Nina Wijsbek (1988) studeerde geschiedenis, Engels en cultureel erfgoed. Samen met Monica Soeting zit ze in het dagelijks bestuur van het Nederlands Dagboekarchief....

Meer over de auteur

Pers

'Heerlijk om te lezen hoe we dachten over school, ouders, vriendschap, seks en de toekomst.'

Margriet

'Doet een boekje open over een herkenbare belevingswereld.'

VPRO Nooit Meer Slapen