Dierbaar

Dierbaar

Deborah Campert verzamelt. Al jaren. Schalen in de vorm van bladeren, miniatuurkopjes, beeldjes van varkens. Maar nu wil Deborah opruimen. Al is het moeilijk om afstand te doen, want bij elk object hoort een verhaal, en dat is haar vaak dierbaarder dan het voorwerp zelf. Neem Teigetje, de porseleinen inktpot die ze kocht voor Gerard Reve, maar die ze uiteindelijk zelf hield. Of de twee gietijzeren honden die als boekensteun fungeren voor de kleine Van Dale-woordenboeken die ze gebruikt als ze scrabble speelt met Remco. Of de bronzen deurklopper in de vorm van een poes, die ze Remco gaf toen zijn Dagboek van een poes verscheen.
In Dierbaar maken we kennis met een bonte verzameling voorwerpen en evenzoveel mooie, grappige en ontroerende verhalen uit het leven van de familie Campert.

vanaf
€ 19,90
Aantal pagina's
128
Uitvoering
Gebonden
Nur
301

Over de auteur

Dierbaar

Deborah Campert werd in 1938 geboren in Kansas City, Missouri. In 1970 opende zij Galerie Balans aan de Leidsegracht in Amsterdam. Van 1980 tot 2003 beheerde ze de kunstcollectie van ABN Amro. Ze publiceerde samen met Barbara van Kooten het boek C'est la vie. Op 4 oktober 2015 verscheen...

Meer over de auteur

Pers

'Bijzonder mooi'

Eric Corton in Met het oog op morgen

‘Een miniatuuralbum met zestig mooie, grappige, ontroerende miniatuurobjecten uit haar verzameling.’

de Volkskrant

‘Kostelijk boekje’

NRC

‘Mooi boekje over verzamelwoede.’

Elsevier