Nexus

Van het stenen tijdperk tot AI: een beknopte geschiedenis van informatienetwerken
Paperback:
29,99
E-book:
19,99
Nexus
Nexus

Synopsis

Samenvatting

We hebben onze soort  Homo sapiens  genoemd, ‘de wijze mens’, maar als mensen zo wijs zijn, waarom zijn we dan zo zelfdestructief? Waarom staan we op het punt ecologische en technologische zelfmoord te plegen?

Op dit moment maken we de meest ingrijpende informatierevolutie in onze geschiedenis door. Om goed te kunnen begrijpen wat er gebeurt, moeten we leren van het verleden en analyseren welke rol informatie in ons leven speelt.

Al eeuwenlang verkrijgt de mensheid macht door het verspreiden van informatie in de vorm van fictie, fantasieën en massale waanideeën. In  Nexus  neemt Yuval Noah Harari ons mee naar het stenen tijdperk, de heiligverklaring van de Bijbel, vroegmoderne heksenjachten, het stalinisme, het nazisme en de heropleving van het hedendaagse populisme, om de complexe relatie tussen informatie en waarheid, bureaucratie en mythologie, wijsheid en macht bloot te leggen. Hij onderzoekt hoe verschillende samenlevingen en politieke systemen in het verleden informatie hebben gebruikt om hun doelen te bereiken en orde te scheppen, ten goede en ten kwade.

In de 21ste eeuw kan kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat we geen grip meer hebben op de verspreiding van waanideeën en onwaarheden. Door weloverwogen keuzes te maken, kunnen we de ergste uitkomsten wellicht nog voorkomen.

Specificaties

ISBN: 9789400411517
NUR: 320
Type: Paperback
Auteur(s): Yuval Noah Harari
Vertaler: Inge Pieters
Prijs: 29,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 10-09-2024

Specificaties

ISBN: 9789400411524
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Yuval Noah Harari
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: Thomas Rap

Gerelateerde artikelen

Sapiens verfilmd

Yuval Noah Harari’s bestseller Sapiens. Een kleine geschiedenis van de mensheid wordt verfilmd.

Lees meer
Nieuws