Troje

Een verhaal van liefde en oorlog
Paperback:
25,99
E-book:
9,99

Synopsis

Samenvatting

Met zijn bestsellers Mythos en Helden heeft Stephen Fry de Griekse mythen weer naar onze tijd gehaald. Nu waagt hij zich met zijn derde mythe-boek aan het verhaal van de Trojaanse Oorlog. Nadat Paris de beeldschone Helena heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een huiveringwekkende strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren. Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe wordt de mens tot op het bot ontleed.

Specificaties

ISBN: 9789400406865
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Stephen Fry
Vertaler: Henny Corver, Pon Ruiter, Frits van der Waa
Prijs: 25,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 20-11-2020

Specificaties

ISBN: 9789400406971
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Stephen Fry
Vertaler: Henny Corver, Pon Ruiter, Frits van der Waa
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 05-11-2020

Specificaties

ISBN: 9789400407503
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Stephen Fry
Vertaler: Henny Corver, Pon Ruiter, Frits van der Waa
Voorlezer: Mathijs Deen
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 46 minuten
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 08-12-2020

Leesfragment

Een woord vooraf

Na de geboorte en de opkomst van de goden en de mensen, waaraan mijn boek Mythos gewijd is, zijn in het vervolgdeel, Helden, de grote wapenfeiten, queestes en avonturen van sterfelijke helden als Perseus, Herakles, Jason en Theseus aan bod gekomen.
Je hoeft die boeken niet gelezen te hebben om plezier te beleven aan dit derde boek. Waar ik het zinvol vond geef ik in een voetnoot aan op welke plek in de voorgaande delen uitvoeriger beschrijvingen van gebeurtenissen en personages te vinden zijn, maar je hoeft geen voorkennis van de Griekse mythologische wereld te hebben om je te laten meevoeren door Troje. Van tijd tot tijd, en vooral in het begin van het boek, zal ik je eraan herinneren dat je echt niet moet proberen je al die namen, plaatsen en familieverhoudingen in te prenten.* Om de achtergrond van het verhaal uit de doeken te doen vertel ik hoe al die verschillende dynastieën en koninkrijken tot stand zijn gekomen – maar wees gerust: zodra het menens wordt verandert die kluwen van verschillende draden in een overzichtelijk weefsel. In een tweedelig nawoord achter in het boek komt de vraag aan de orde hoe het mythische en het historische gehalte van alles wat hier volgt zich tot elkaar verhouden.