Nieuwsoverzicht
1 mei 2017

Auke Kok wint Nico Scheepmaker Beker

Auke Kok wint met 1936. Wij gingen naar Berlijn de Nico Scheepmaker Beker! Daarmee is Auke Kok de eerste die voor de tweede keer de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar in ontvangst mag nemen. In 2005 werd de prijs voor het eerst uitgereikt, Auke Kok won toen met zijn boek 1974. Wij waren de besten.

Een welkome beschrijving van de historische Olympische Spelen in Duitsland onder Hitler, gezien vanuit Nederlands standpunt,’ zo meldt het juryrapport.

Onder de vijf genomineerden waren drie boeken van Uitgeverij Thomas Rap:

– Mien. Een vergeten geschiedenis – Mariska Tjoelker (Thomas Rap)
De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga – Jeroen Siebelink (Thomas Rap)
Pellegrina. Een Italiaanse wielerbedevaart – Lidewey van Noord en Robert-Jan van Noort (De Muur)
Thomas Dekker. Mijn gevecht – Thijs Zonneveld (Voetbal Inside)

Tevens is het boek 1936. Wij gingen naar Berlijn genomineerd voor de Brusse prijs 2017. De Brusseprijs, een prijs voor het beste journalistieke boek, is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs is vernoemd naar journalist M.J. Brusse (1873-1941).

De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdagavond 10 juni in een speciale uitzending op locatie van NOS Met het Oog op Morgen vanuit Studio Desmet te Amsterdam.

 

1936

1936
Auteur
Auke Kok
Aantal pagina's
288
Uitvoering
Paperback

De auteur

Auke Kok
Auke Kok (1956) is journalist, columnist, stadschroniqueur, columnist en schrijver van ondermeer de bestsellers: 1974 – Wij waren de besten (bekroond met de Nico Scheepmaker Prijs voor Beste Sportboek van 2004), 1988 – Wij hielden van Oranje, Onze Jongens – De nieuwe helden van Oranje Daarnaast publiceerde hij in...Meer over de auteur