Over oude wegen van Mathijs Deen verkocht aan Duitsland en Italië

Na veel Europese interesse op de Londen Boekenbeurs zijn de vertaalrechten van Over oude wegen aan Dumont Verlag (Duitsland) en Iperborea (Italië) verkocht. De Duitse rechten werden geveild over meerdere rondes. Beide edities zullen in het najaar van 2019 verschijnen.

Bij de aankoop toonden de acquirerend redacteurs hun bewondering voor deze poëtische en originele geschiedenis van Europa:

Tanja Rauch (Dumont Verlag): Dit prachtig geschreven boek heeft ons helemaal overtuigd. Zijn reis door tijd en ruimte brengt de geschiedenis tot leven doordat hij de levensverhalen van alledaagse historische mensen optekent. Het is letterlijk een erkenning van de verbintenis in Europa. We zijn onder de indruk.

Cristina Gerosa (Iperborea): Zijn schrijfstijl is briljant en het onderwerp is ontzettend fascinerend. Er zijn al veel boeken geschreven over Europa, over haar geschiedenis en de cultuur, maar Mathijs Deen heeft een zeer originele invalshoek weten te vinden. Net als Geert Mak en Frank Westerman weet hij het verhaal op te bouwen door middel van een geëngageerde en feilloze stijl en met beschrijvingen die zowel realistisch als poëtisch zijn.

Over het boek: Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad bevinden zich de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag treedt Mathijs Deen in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa, en vertelt hij hun verhalen.

Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

Voor aanvullende informatie zoals kaarten en foto’s kunt u een kijkje nemen op overoudewegen.com.

Van Over oude wegen zijn inmiddels 6.000 exemplaren verkocht.

Gerelateerde artikelen