De kunst van het dalen

Zoektocht naar de andere kant van de berg
E-book:
6,99
De kunst van het dalen

Synopsis

Samenvatting

Op 14 juni 2008 staat Martin Bons op de top van de Col de la Croix-de-Fer. De koninginnenrit in de Dauphiné Libéré zal passeren. Nadat hij de kopgroep als eerste door ziet komen, hoort hij dat de favorieten op tien minuten zullen volgen. Hij stapt op zijn fiets en zet de afdaling in naar de Col de Glandon. Na een paar honderd meter hoort hij zoefff en schrikt zich kapot. Aan de linkerkant vliegt een renner hem voorbij. Als een windhoos. Hij is verbijsterd, overrompeld. Dat is een mens. Hoe kan dat? Hoe doet hij dat? Hoe kan iemand zo hard op een fiets rijden? Een zoektocht naar de wetten, de trucs en de geheimen van het dalen volgt.
De kunst van het dalen is een literair sportboek over dalen in de Tour de France. Over angsten. Over toeval. Over de krankzinnigheid. Maar vooral ook over de schoonheid van het meest onderschatte onderdeel van de wielersport.

Martin Bons (1963) is journalist, docent aan de Opleiding Journalistiek in Zwolle (Windesheim) en wielerfanaat.

‘Wat een heerlijk wielerboek is dit! De lezer wordt in één lange afdaling meegenomen door zo ongeveer de complete wielergeschiedenis. Hilarische anekdotes worden in hoog tempo afgewisseld met existentiële levensvragen. “Als de dood niet zou bestaan, zou ik veel beter dalen”.’ – Tijs van den Brink

‘Martin Bons heeft verhalen achterhaald die zelfs Jean Nelissen niet boven tafel heeft gekregen.’ – Maarten Ducrot

Specificaties

ISBN: 9789400402867
NUR: 491
Type: E-book
Auteur(s): Martin Bons
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 09-05-2013

Gerelateerde artikelen