Kanker voor beginners

Een openhartig, indringend en troostrijk verslag

Gebonden:
19,99

Synopsis

Samenvatting

Na een oudejaarsavondoptreden voelt Jeroen van Merwijk ineens wat onder zijn borstbeen. Het blijkt darmkanker te zijn, met uitzaaiingen naar de lever. Begin februari stuurt hij een bericht naar zijn ‘lieve mensen’, waarin hij laat weten dat zij hem binnenkort zullen moeten gaan missen. In Kanker voor beginners beschrijft hij wat er op hem afkomt. De vele onderzoeken en behandelingen, de overweldigende belangstelling van vrienden en onbekenden, het groeiende besef dat hij zijn dierbaren zal moeten achterlaten. Hoe ga je om met zo’n ziekte? Hoe bespreek je dit met je geliefde? Wat doe je met het leven dat je rest? Kanker voor beginners is een indringend, troostrijk en bij vlagen geestig verslag.

Specificaties

ISBN: 9789400407404
NUR: 321
Type: Gebonden
Auteur(s): Jeroen van Merwijk
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 20-11-2020

Specificaties

ISBN: 9789400407589
NUR: 321
Type: E-book
Auteur(s): Jeroen van Merwijk
Prijs: 11,99
Aantal pagina's: 144
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum: 12-11-2020

Leesfragment

Begin

Na een optreden in De Kleine Komedie (ik ben cabaretier – niet iets om trots op te zijn, maar ook niet iets om je al te zeer voor te generen) voelde ik in mijn buik iets hards wat ik nog niet eerder had gevoeld.
Ik belde de dokter. Dat doe ik echt nooit, dus ik voelde blijkbaar aan mijn water dat er iets niet helemaal klopte.
Lang verhaal kort, zou mijn lieve vriend Peter zeggen (ook zoiets, als je kanker hebt word je ineens een stuk kleffer, maar daarover later), nog geen twee weken daarna lag ik ergens in een obscuur kamertje voor een echografie. Weer drie dagen later luidde de voorlopige diagnose kanker en weer een dag of tien verder was ik opgegeven door de oncoloog.
Maar ik loop wellicht een beetje te hard van stapel. Laten we teruggaan naar het moment in De Kleine Komedie.