Zo worden wij niet

Zo worden wij niet

Wat als de buurman je niet ziet staan? Of je moeder? Als je geen leuke kinderen hebt? En een hekel aan je echtgenote? Van Keekens hoofdpersonen voelen zich gevangen. In hun nieuwbouwwoning, in hun huwelijk, in de rol die ze geacht worden te spelen. Ze willen ontsnappen, maar weten niet hoe. En dus fantaseren ze. Of ze doen een experiment. Met een cliniclown, een hamster, de bedrijfsarts, of Mariah Carey.
Dit zijn spannende en vileine verhalen over buitenstaanders. Ongemakkelijk en vaak pijnlijk herkenbaar. En vooral buitengewoon geestig.

Bob en Linda zijn ook met pensioen. Herman klinkt verrukt. Bijzonder, hè? zegt hij, alsof hij me zojuist heeft verteld dat Bob in verwachting is van hun tweede kind. Ik knik glazig naar de zestigers tegenover ons. Ze knikken al even enthousiast terug. Ik heb geen idee waar Herman deze bejaarden vandaan heeft gehaald.

€ 18,99
Aantal pagina's
192
Uitvoering
Paperback
Nur
303

Paperback

Bestel € 18,99
Terug naar het boek

Zo worden wij niet

Koop dit boek bij één van de volgende winkels:

Ook verkrijgbaar als

Ebook - € 12,99

Over de auteur

Zo worden wij niet

Caroline van Keeken (1988) studeerde Europese studies en journalistiek. Ze schrijft onder meer voor Het Parool, NRC Handelsblad en Trouw. In 2015 won ze de NPO verhalenwedstrijd met het verhaal ‘Ljoeda’, dat is opgenomen in Zo worden wij niet....

Meer over de auteur

Pers

'Avontuurlijk, zeer geestig, bijtend en aangenaam verontrustend.' - Thomas Verbogt 'Raar en geestig.'

ELLE

'Rake, humoristische en soms vileine verhalen over mensen die het gevoel hebben dat ze buitenstaander zijn.'

Margriet

had gelezen maakte in spinnend een buiging' - Thomas Verbogt 'Het enige wat je weet, is dat je niet zo wilt worden als de personages die zij in korte zinnen, zo raak typeert.’

NRC