Mathijs Deen genomineerd voor de Halewijnprijs 2018

De genomineerden voor de Halewijnprijs 2018 zijn bekend! Na lang beraad heeft de jury, onder leiding van juryvoorzitter Pon Kranen, zes literaire talenten gekozen die op grond van hun verschenen werk meer aandacht verdienen.

De genomineerden voor de Halewijnprijs 2018 – met vermelding van hun laatst verschenen werk – zijn:

  • Mathijs Deen – Over oude wegen (Thomas Rap)
  • Hans Dekkers – Over de Taag (Wereldbibliotheek)
  • Emily Kocken – De kuur (Querido)
  • Bart Koubaa – Ninja Nero (Querido)
  • Peter Lenssen – Pleisterplaats Belleville (In de Knipscheer)
  • Meindert Talma – Je denkt dat het komt (Passage)

De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €1500 en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 32ste maal uitgereikt.

Naast de Halewijnprijs wordt de Reinaerttrofee uitgereikt, de prijs voor het Beste Boek van de genomineerden voor de Halewijnprijs. De jury van de Reinaerttrofee wordt gevormd door leerlingen van de middelbare scholen in Roermond.

In januari 2019 wordt bekendgemaakt wie de winnaar van de Halewijnprijs 2018 is. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Boekenweek, op zondag 31 maart 2019, in het Royal Theater in Roermond.

Gerelateerde artikelen